TATC

00
//
Awards:
2013 ENR MOUNTAIN STATES HONOR AWARD WINNER: HIGHER EDUCATION/RESEARCH
The project is located on 8.43 acres of Utah State University Tooele Regional Campus property and serves as TATC’s main campus. The materials of the design of the Architecture, Landscape, and surrounding site was intended to welcome in the surrounding mountain views, provide walking paths for students and faculty, and to strengthen the functions of the various trades within the college. The exterior spaces were apart of an overall concept design of varied textural crushed stone and concrete banding that would repeat and cut through the other outdoor elements as it extends from the architecture. Strong lines are held in place by board form walls, decorative gravel banding, or swaths of plantings help define the outdoor recreation space, patios, lounge areas to study and seating for small groups. A campus trail that encircles the whole development was woven into the fabric of the design and helps break up the surrounding native meadow hills. With large opportunity to capture natural light the building features large spans of floor to ceiling windows, this indoor relationship with the outdoor views of the campus helps to create an environment that inspires students and teachers to accomplish their goals.
Design Experience of Brandon Reed while partner at LFDG.